Toyota Siena: Vůz s vysavačem a mnoha dalšími vychytávkami

Japonské MPV prodávané v Severní Americe nabízí důmyslné řešení pro udržování čistoty interiéru. Tím však praktické vychytávky nekončí. Pokud jste se někdy o vaše autě v nadsázce vyjádřili jako o „domácím spotřebiči“, pak věřte, že tato definice téměř dokonale platí pro Toyotu Sienna modelového roku 2025, která má na palubě skutečný vysavač.

Lednička na palubě

U nejbohatší výbavy Platinum je ve středové konzole mezi předními sedadly integrována sací hubice, ke které lze připojit hadici a vyčistit tak nečistoty a drobky na kobercích a sedadlech, které jsou pro rodiny s dětmi, jež jsou podle statistik nejčastějšími majiteli tohoto vozu, stálou součástí výbavy. Jedná se o systém podobný tomu, který se nachází v některých luxusních domech nebo obytných vozech.

Ve Spojených státech mají minivany stále určitý odbyt a výrobci experimentují s novými řešeními, aby je učinili atraktivními tváří v tvář jiným typům vozidel – především SUV. Vysavač není jedinou vychytávkou, kterou Toyota Sienna nabízí. Ve stejné středové konzole se nachází také FridgeBox, malá chladnička ideální pro uchování čerstvých nápojů a občerstvení, která je snadno dostupná pro cestující v první i druhé řadě. Nechybí samozřejmě ani zábavní systémy, jejichž centrální dotyková obrazovka má v nejbohatší výbavě úhlopříčku až 12,3 palce.

Vysávání auta.
zdtoj: freepik.com

Konec dětí zapomenutých v autě

Absolutní novinkou u této Toyoty Sienna je systém zabraňující ponechání dětí nebo zvířat v autě – Advanced Rear Seat Reminader. Jedná se o senzor ukrytý v podhledu stropu, který skenuje sedadla druhé a třetí řady. Pokud systém zaznamená pohyb ve skenované oblasti po opuštění vozidla, tzn. vypnutém motoru, otevřených a následně zavřených dveřích a zamčených zámcích, aktivuje zařízení výstražná světla, zabliká světlomety a zapne zvukový signál zámku dveří.

Přibližně 90 sekund po prvním varování, pokud snímač stále detekuje pohyb a dveře nebyly otevřeny, technologie spustí další zvukový signál. Pokud se ani po 4 minutách nic neděje, Toyota Sienna odešle upozornění prostřednictvím aplikace Toyota a SMS zprávu na číslo uložené v uživatelském účtu. Po dalších 2 minutách systém odešle automatické volání do bezpečnostní služby Toyota Safety.

Zdroj: frontiertoyota.com, schaumburgtoyota.com

Autor: Martina Šťastná
zavřít reklamu