Lamborghini vyrábí Huracán dvakrát rychleji než dříve Gallardo!

Italská automobilka Lamborghini uveřejnila zajímavou statistiku, ve které uvádí, že se Huracán prodává daleko lépe než jeho předchůdce Gallardo. I když nejprodávanějším modelem značky stále zůstává SUV Urus, o rychlé supersportovní modely je stále zájem. Samozřejmě, že Urus do rodiny rychlíků také patří, avšak nejedná se o typický sporťák. Vraťme se tedy zpět k modelům Huracán a Gallardo.

Kolik se vyrobilo modelu Huracán?

Před nedávnou dobou sjel za velkých oslav z výrobní linky v italské Santa Agata Huracán s výrobním číslem 14 022, čímž byl překonán jeden dost zajímavý milník. Možná se budete ptát jaký. Předchůdce modelu Huracán bylo Gallardo, a toho se vyrobilo také 14 022 kusů. Avšak s jedním malým a dost podstatným rozdílem. Tentokrát to Lamborghini stihlo za poloviční čas. Gallardo se totiž vyrábělo mezi lety 2003 a 2013, avšak jeho nástupce stihl stejné mety dosáhnout za poloviční čas, tedy 5 let. Huracán totiž disponuje motorem V10, se kterým si užijete daleko více zábavy.

Huracán těží ze speciálních verzí

I když se Gallardo také vyrábělo v několika limitovaných speciálních verzí, v době svého vzniku nebyl tento trend až tak populární. Dnešní Huracán tak vzniká v několika odlišných variantách od klasického Coupé nebo Spyder, až po Performante s pohonem zadních kol či Performante Spyder. Nyní přišel na trh model Huracán Evo. To je vlastně naprosto základní model, který se ovšem velice přibližuje vrcholným verzím Performante. Mimochodem si jej můžete za cenovku kolem 5 milionů korun pořídit i v České republice.

Jak vypadá jubilejní Huracán?

Huracán Evo s výrobním číslem 14 022 je vyroben speciálně pro korejský trh, tudíž se s ním v Evropě velmi pravděpodobně nesetkáte. Lamborghini také uvádí, že za prvních šest měsíců letošního roku prodalo 4 553 vozidel, což představuje masivní nárůst 96 % oproti roku předchozímu. Z toho bylo 1 211 modelů Huracán, který se tak rychle stává jedním z nejlépe prodávaných automobilů značky. Zároveň to však potvrzuje i nemilou statistiku zvýšení populárnosti SUV, neboť se Urus na letošních prodejích podílí z 60 %. Zbytek prodaných vozidel pak tvoří méně oblíbený Aventador.

Lamborghini chytilo druhých dech a se svými novými modely je čím dál tím populárnější. Zejména Huracán je oblíbený mezi odbornou i laickou veřejností, neboť se jedná o prvotřídní supersport, který může hravě konkurovat například Ferrari nebo Mclarenu.

Autor: Karel Mareš

#kvíz 1 / 1 | Kolik těchto modelů se prodalo za prvních šest měsíců letošního roku?

Kolik těchto modelů se prodalo za prvních šest měsíců letošního roku?

zavřít reklamu