Nejvíce podceňované vozy z 90. let aneb které exkluzivní vozy si dnes můžete pořídit za hubičku?

Chcete doma vlastnit klasiku, se kterou budete moci jezdit každý den? Mezi lidmi se totiž nacházejí i ti, jež žalostně nenávidí moderní auta přeplněná elektronikou, neboť touží po surovém výkonu. Právě tyto parametry společně s puncem exkluzivity splňují vozy vyrobené v 90. letech. Dnes se společně podíváme na 3 auta, která byla ve své době velice drahá, avšak dnes jsou z nich dostupné ojetiny.

Audi S8

Super luxusní limuzína, s níž můžete bez problémů jezdit každý den. I tak by se dalo definovat Audi S8. V roce 1996 naprosto ohromilo svět nejenom svým vzhledem, ale i velice bohatou výbavou a samozřejmě i výkonem. Velký osmiválec s výkonem 355 koní a lehká hliníková karoserie tvoří naprosto neodolatelnou kombinaci. Dnešní cena se pohybuje od 100 do 200 tisíc korun českých.

Porsche Boxster

Kdysi měl Boxster hodně nepříjemnou nálepku Porsche pro chudé. Jednoduše nebyl tak dobrý jako model 911. Dnes už si na tyto výsměšky nikdo nevzpomenete, protože je z Porsche Boxster dostupný sportovní kabriolet, který se velice dobře hodí na běžné ježdění. Nejlevnější auta naleznete už s cenovkou pod 200 tisíc korun, což za plochý šestiválec s 250 koňmi a šestistupňový manuál není vůbec špatné.

BMW E36 325i

Pokud jste promeškali levné modelové řady E30, jejíž cena už půjde jenom nahoru, máme pro vás dobré zprávy. Pořídit si totiž můžete modelovou řadu E36, která je ve všech ohledech o mnoho lepší než její předchůdkyně. Všechny vozy z této doby jsou velice povedené, ovšem my bychom vám doporučili model 325i se 192 plnokrevnými koni. Zrychlení z 0 na 100 km/h za 7 vteřin sice není nikterak ohromující, ale na 90. léta to není vůbec špatné.

Jestliže si chcete pořídit stylové auto z 90. let, pak můžete sáhnout po výše zmíněných vozech. Nejenom, že mají určitý punc exkluzivity, ale ještě jsou cenově dost dobře dostupná.

Autor: Karel Mareš
zavřít reklamu