Audi A1 možná uvolní místo elektrické A2

audi-a1-mozna-uvolni-misto-elektricke-a2/" layout="button_count" size="large" data-payload="" button-position="content_start" style="--primary-color:#111111;--background-color:#ffffff;--hover-color:#888888;--count-color:#888888;--active-color:#de0000">

Audi se vydává vstříc elektromobilitě, což by mohlo znamenat, že se s některými modely rozloučíme. Podle některých informací by mohla elektrifikace znamenat konec modelu A1, a to z důvodu vysokých nákladů na jeho elektrifikaci. Na jeho místo by mohl dorazit model A2 či Q2.

Malý ale elektrický

Zprávy o nejisté budoucnosti přišly od Markuse Duesmanna šéfa značky, který během odhalovaní elektrického modelu e-tron GT, který prohlásil, že se z jeho pohledu třetí generace vozu zdá nepravděpodobná. Zároveň poznamenal, že by po něm mohl štafetový kolík převzít model Q2 a že nic menšího již Audi dělat nebude.

Audi se tak snaží eliminovat vzájemné konkurování vlastních modelů. O plně elektrické modelu A2 se přitom mluvilo již deseti lety, přičemž poslední A2 spadající do segmentu MPV se vyráběla v letech 1999 až 2005.

Duesmann uvedl, že nová A2 nebude pokračovatelem designu tohoto vozu ikdyž společnost na něčem v tomto segmentu pracuje. Nová A2 by měla vycházet z konceptu AI: ME, který automobilka představila v Šanghaji v roce 2019.

Foto: Audi

Tendence elektrifikovat

Posun Audi směrem k elektromobilitě bude hlavním tématem během následující dekády, přičemž automobilka bude chtít ze své nabídky vyřadit většinu spalovacích modelů a ty nahradit stroji elektrickými

Posledním takovým je e-tron GT a jeho ostřejší varianta RS e-tron, díky kterým se rozšířila prozatím nepříliš bohatá nabídka čistě elektrických modelů o ostré limuzíny ve stylu kupé. Modelů však bude přibývat, což jde ruku v ruce s filosofií značky týkající se kompletní elektrifikace modelového portfolia celého koncernu.

Zdroje: Audi

audi-a1-mozna-uvolni-misto-elektricke-a2/" layout="button_count" size="large" data-payload="" button-position="content_end" style="--primary-color:#111111;--background-color:#ffffff;--hover-color:#888888;--count-color:#888888;--active-color:#de0000">
Autor: Jan Černý
zavřít reklamu