Porshe a Star Wars, že to nejde dohromady? Omyl

Kolem automobilky Porsche se nyní slétávají novináři z celého světa, a to hlavně kvůli elektrickému modelu Taycan a jeho dalším verzím. Bezpochyby se jedná o jeden z nejlepších vyrobených elektromobilů, tudíž je vcelku přirozené, že je o něj zájem. Před pár dny se ovšem objevila zajímavá informace, zejména pro příznivce Star Wars. Porsche by do nich mělo navrhnout vesmírnou loď.

O který snímek se bude jednat?

V nově chystaném pokračování série Star Wars: Vzestup Skywalkera by se měla objevit speciální vesmírná loď, kterou navrhují designéři v německém Stuttgartu. Automobilka zatím nemůže potvrdit ani poodhalit žádné další informace, ale zatím to vypadá, že se opravdu máme na co těšit. Obdobný projekt tu totiž dlouho nebyl, a proto jsou určitě všichni z automobilového světa zvědaví, co inženýři vymyslí. Klidně se totiž může stát, že bude vesmírná loď vypadat jako Porsche 911.

Jak bude loď vypadat?

Jak už bylo řečeno, zatím nemáme žádné podrobnější informace o tom, jak by měla daná vesmírná loď vypadat. Leccos však můžeme vyčíst z dostupných skic a náčrtů, které poodhalují velice zajímavé rysy. Příznivce automobilů ovšem musíme zklamat. V kontextu děje samotného filmu i celé série bude loď vypadat spíše jako její vesmírní konkurenti, než pozemské sportovní automobily.

Spojení automobilů a filmu je naprosto běžné

Ve filmovém světě je naprosto běžné, že se do něj zakomponují prvky světa automobilového. I ti nejslavnější hrdinové se totiž musí přepravovat z místa na místo. Nutno dodat, že to někdy dělají skutečně stylově. Z těch nejslavnějších spojení můžeme například zmínit Jamese Bonda a jeho naprosto dokonalý Aston Martin nebo Iron Mana, který nedá dopustit na německé Audi. Zapomenout nesmíme ani na Toma Cruise v Mission Impossible, kde se pravidelně objevují koncepty nových vozů, například se zde poprvé objevilo BMW i8.

O designérském návrhu Porsche se můžete sami přesvědčit už 19. prosince, kdy se film objeví v českých kinech. Určitě se máme na co těšit.

Autor: Martin Liška
zavřít reklamu