Pojďte se rozloučit s letošní rally sezónou na Pražský Rallysprint!

Již více než 25 let se v mikulášském termínu jezdí Pražský Rallysprint, který se v posledních letech stává čím dál tím populárnější. Sjíždějí se zde závodní speciály nejen z celé České republiky, ale také z Polska, Rakouska, nebo Slovenska. O kvalitní soutěžáky a konkurenci zde tedy není nouze. Jezdí se totiž pro zábavu a pro pobavení diváku, takže Rallysprint v hlavním městě určitě stojí za navštívení.

Kdy a kde se Rallysprint jede?

Celý pražský Rallysprint se bude odehrávat na Strahově, konkrétně ve staré cementárně Karlík. Nemusíte tedy nikam zvlášť přejíždět, neboť se všechny rychlostní zkoušky konají prakticky ve stejné oblasti. Navíc se jedná o jednodenní akci, konanou 7. prosince 2019. Na tento víkend si tedy nic neplánujte a zajděte se podívat na největší tuzemské i evropské rally hvězdy. Dospělí zaplatí za vstup 250 korun na celou sobotu, všichni ostatní mají přístup na závod zdarma.

Na co se můžete těšit?

Jak už bylo řečeno, na letošním Pražském Rallysprintu se opět sejdou ti nejlepší rally jezdci s nadupanými speciály. Těšit se tak můžete například na legendární Škodu Fabii WRC s Antonínem Tlusťákem za volantem nebo Ford Focus WRC či Toyotu Corollu WRC. Mimo to uvidíte i nejnovější auta kategorie R5 a lákat bude samozřejmě i kategorie historiků. V ní můžete sledovat například Tomáše Engeho s jeho krásným Fordem Escort RS2000.

Dbejte na zvýšenou bezpečnost!

I když jsou závody rally opravdu krásné, stále jsou v dnešní době velice nebezpečné. Proto rychlostní zkoušky pozorujte pouze z vyznačených diváckých zón, ze kterých budete mít dostatečný výhled na velký kus trati. Dbejte pokynů pořadatelů, jež myslí zejména na vaši bezpečnost a určitě vás nechtějí bezpodmínečně otravovat. Nikdo pak nechce řešit velmi vážná zranění způsobená nepozorností neukázněných diváků, kteří tímto jednáním sráží rally sport na kolena.

Pokud ještě nemáte program na následující víkend, pak se vydejte na pražský Strahov, kde si užijete super show. Na rychlá auta a sličné slečny budete ještě hodně dlouho vzpomínat. Podpořte Pražský Rallysprint i vy svou účastí.

Autor: Karel Mareš
zavřít reklamu