Věci, o kterých možná nevíte, že je v autě máte

Jistě znáte slogan tuzemské automobilky Škoda Auto, která se všude prezentuje tolik známým výrazem Simply Clever. V dnešní době se ovšem i ostatní značky pokoušení přinést jednoduchá, ale zároveň velmi praktická řešení. Počínaje klasickou zdířkou na klíč sloužící pro otevírání dveří, přes úkryt na deštník, až po velice elegantní přihrádky na drobné nákupy v kufru osobního automobilu.

K čemu by mohla sloužit klíčová dírka?

Jak jste si mohli sami všimnout, mnoho moderních vozů disponuje bezklíčovým otevíráním dveří. Ty bystřejší z vás asi napadne, kde má bezdrátová technologie přijímač. Ano, nachází se právě v místě bývalé klíčové dírky. I když má dálkové zamykání řadu výhod, v případě vybití ovladače máte jednoduše smůlu. Jen velmi málo lidí totiž ví, že prakticky každý automobil vybavený dálkovým zamykáním disponuje záchranným klíčem. Stačí pouze vědět, kde přesně se nachází právě u vašeho vozidla.

Jak zjistím, na které straně vozidla mám nádrž?

Další praktickou vychytávkou je jednoduchá indikace, která vám má před tankováním pomoci zjistit, na které straně vozidla máte víčko palivové nádrže. Možná se jedná o nejvíce přehlížený detail, jenž vám ovšem může ušetřit velké množství starostí. Stačí se více zadívat na ukazatel palivoměru, kde se vedle malé ikonky čerpací stanice nachází i decentní šipka. Díky ní můžete ještě před zajetím ke stojanu pohodlně zjistit, kde je víčko palivové nádrže. Vyhnete se tak nepříjemnému přetahování hadice kolem celého vozu.

Kam schovat víčko od nádrže?

Poslední vychytávka se pojí opět k tankování. Jistě znáte ten scénář, kdy odemknete víčko palivové nádrže, ovšem nevíte, kam ho odložit. V moderních vozidlech se však na vnitřní straně krytu nachází malé háčky, do kterých víčko naprosto přesně padne. Nebudete jej tedy muset odkládat na zem nebo dokonce na samotný stojan. Předejdete tak poškození nejen samotného víčka palivové nádrže, ale i karoserie.

Jestliže si při běžném používání vzpomenete na výše zmíněné vychytávky a velice praktická řešení, pak se váš život okamžitě stane o poznání jednodušší.

Autor: Karel Mareš
zavřít reklamu