Když auta tvoří gameři

Jen málo kdo ví, že Ford má svou vlastní eSport divizi. Její provoz byl zahájen v roce 2019 a v současné době má více než 40 hráčů, pocházejících z Evropy, především Francie, Německa, Itálie, Španělska a Velké Británie. Všichni jsou pravidelnými účastníky virtuálních závodů, ovšem dělají i něco trochu jiného.

Auto z jiného světa

Tým pojmenovaný Fordzilla nedávno uzavřel partnerství s konstrukčním oddělením Fordu, aby vytvořil své vlastní virtuální auto pojmenované Fordzilla P1. Koncept se představil začátkem tohoto týdne na Gamescon 2020 v Německu a nutno říct, že je to nářez.

 Automobil vychází z Fordu Artuno Arino, který byl nazván jako Projekt P1 a inspirací byla tak legenda GT. To bylo navíc obohaceno o řadu futuristických prvků, jako jsou jednotlivé bloky karoserie vozu, které se mohou dle potřeby samovolně pohybovat. Ford konkrétně zmínil dlouhé rovinky v Le Mans.

Nejzajímavější na tomto projektu je, že Ford nyní oslovil širokou veřejnost, aby mu pomohla dokončit vzhled vozu. Konkrétně pořádal fanoušky na Twitteru, aby se zapojily do návrhů interiérů či zvolili jaká pohonná jednotka by měla ve voze být. Celkem 250 tisíc uživatelů vybíralo jaké prvky se ve voze objeví a z jakého vozu bude koncept vycházet, a Arino získal přes 83 procent hlasů.

Foto: Ford

Jedničky a nuly

V současné době je vše pouze digitální vizualizací. Ovšem Ford počítá s tím, že vytvoří plnohodnotnou verzi modelu P1, které bude vytvořena německými konstruktéry v Kolíně nad Rýnem.

Je velice nepravděpodobné, že by se dostala na trh, ovšem díky propojení se herním světem již nyní Ford jedná s herními vývojáři, aby tento unikátní model zařadily do svých závodních elektronických titulů. Ve hře by mohla být například Forza, která je velice oblíbeným titulem mezi širokou veřejností i profesionálními hráči.

Zdroj: Ford, zdroj foto: Ford

Autor: Jan Černý
zavřít reklamu