Lotus láká na své chystané SUV. To by mělo dorazit v roce 2022

Lotus si pod čínským Geely prožívá velmi úspěšné období. Prodeje rostou, což uvolňuje ruce k realizaci nových a velmi zajímavých projektů. Takovým je také elektrické SUV.

Nový dech pro Lotus

Informace o tom, že Lotus chystá SUV nejsou nic nového. Zmínky o něm se objevují již od roku 2016. Tehdy se mluvilo plug-in hybridním modelu, který by využíval techniky Volva a Polestaru. Ovšem časy se mění a trh se vyvíjí raketovým tempem. Proto se Lotus rozhodl přejít rovnou na čistou elektřinu.

Na základě dostupných informací víme, že projekt, který je označován jako Lambda, by chtěl Lotus představit v roce 2022. O výrobu by se přitom měl postarat čínský závod, přičemž na tamní trh a poptávku chce Lotus mířit primárně.

Co se technických informací týče, prozatím se mluví o 750 koňských silách a dojezdu 580 kilometrů. To jsou však jen prozatímní přibližné informace, a vše může být za dva roky úplně jinak.

Navýšení prodejů

Lotus si od SUV slibuje výrazné navýšení prodejů. V případě anglického tradičního výrobce by to mělo představovat až historický úspěch. Lotus totiž věří, že mimo čínské zákazníky zaujme také ve Spojených státech, což by mu mělo zajistit až trojnásobně vyšší prodeje.

Současných 1500 kusů vozidel prodaných za rok by se tak mohlo toto číslo mohlo navýšit až na 5 tisíc kusů a růst by měl nadále pokračovat. Podílet se na tom chce i novinka v podobě nejnovější generace Espritu, která dostane elektrifikovaný šestiválec. Tento model dorazí již v příštím roce.

Sportovně zaměřený vůz bude vznikat v Norfolku, tedy v primárním sídle Lotusu, které si nyní prochází nákladnou rekonstrukcí. Mluví se i o tom, že by se zde mohlo časem vyrábět i ono SUV, ovšem Lotus chce zatím celou produkci zaměřovat na sportovní vozy.

Foto: Lotus, zdroj: Paultan.org

Autor: Jan Černý
Tagy: , ,
zavřít reklamu